Praktijk voor

Voetreflextherapie en Sportmassage

Laura Houterman

Laura Houterman Beroepsverenigingen
Mijn Praktijk Overzicht
Laura Houterman:
Ik ben begonnen met een studie ziekenverzorging. Na een periode ertussenuit te zijn geweest (studie en verder zorg voor gezin) ben ik mijzelf gaan orienteren op natuurgeneeswijzen. Tijdens die periode heb ik een tweejarige opleiding Psycho-energetica gedaan, en Bach Bloesem I en II. Daarna ben ik de opleiding voor Voetreflexologie bij de B.E.R. gaan volgen. Na mijn diploma gehaald te hebben werd ik uitgenodigd om het docententeam bij de B.E.R. te komen versterken. Vervolgens ben ik de opleiding Sportmassage bij de N.G.S. gaan volgen. Aangezien ik het leuk vind om mensen bekend te maken met de voetreflexologie, ben ik begonnen om zelf cursussen te organiseren vanuit mijn praktijk in Nijmegen. Medio 2002 werd ik door Andrey Grebennikov benaderd of ik mogelijk interesse zou hebben om de Sculpturing Massage in Nederland te introduceren. Na mijzelf goed georienteerd te hebben op de professionaliteit van de techniek verzorg ik nu graag de opleiding hiervan in Nederland, en bied binnenkort de techniek in mijn praktijk aan.

Mijn praktijk:
De behandelingen verzorg ik vanuit 'Maatschap voor Fysiotherapie Aldenhof' te Nijmegen. Het is bijzonder prettig om te kunnen werken in een omgeving met diverse disciplines. De maatschap bestaat uit: fysiotherapie, manueeltherapie, haptotherapie, kinderfysiotherapie, sportfysiotherapie, psychologen, voetreflexologie en sportmassage.
Gegevens van de 'Maatschap voor Fysiotherapie Aldenhof' :
* Aldenhof 7003, 6537DZ te Nijmegen. Tel: 024-3441756.

Verder heb ik een contract afgesloten met de Thuiszorgservice waarin ik de voetreflexbehandelingen tegen gereduceerd tarief aanbied. Deze behandelingen kunnen verzorgd worden in de praktijk, maar ook aan huis.

De cursussen verzorg ik afhankelijk van de groepsgrootte in de maatschap, of anders in een speciaal gehuurde ruimte in Nijmegen. De opleiding Sculpturing Massage organiseer ik in een conferentiecentrum in de buurt van Nijmegen.

Beroepsverenigingen:

  • Beroepslid van de Bond voor Europese Reflexologen B.E.R.
  • Lid van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage N.G.S.
  • Lid van het European Association of Sportmassage E.A.S.
Overzicht:
Naam: Laura Houterman/ Hartman
Geboortedatum 26 augustus 1962
Burg. staat: Gehuwd
Kinderen 2 (dochter 1984, zoon 1987)
1981 Opleiding ziekenverzorging
1998 HAVO
1998 Intuitieve ontwikkeling /psycho energetica
1999 Bach bloesem I
2000 Bach bloesem II
2000 Gecertificeerd voetreflexoloog bij de B.E.R.
2001 Docente voetreflexologie bij de B.E.R.
2002 Gediplomeerd sportmasseur bij de N.G.S.
2002 Voetdiagnostiek
2003 Basisopleiding Natuurlijke Geneeswijzen
2003 Intuitieve massage
top